Følg på Facebook

Serviceproviders

 

 

Bilder fra 2023

2tdf_team4.jpg

2023: Tour de Tønsberg

Tour de Tønsberg startet i sol og god sommertemperatur fra fra Quality Hotel i Tønsberg sentrum. Herfra gikk det over Kanalbrua og i retning Nøtterøy ved å følge RV 308. Når vi kom til Kjøpmannsskjær ble det tid til en liten hvil og en banen i solveggen før vi skal krysse Vrengenbroa over til Tjøme.

Den gamle Vrengenbrua åpnet 8. november 1932 og var på det tidspunktet Nord-Europas lengste hengebru. Men brua hadde vektbekgrensninger og på 70-tallet måtte SIrkus Arnardo la elefantene gå over brua for den tålte ikke vekta av både dyr og lastebiler samtidig. Den nye brua åpnet i 1981.

Årets trase var uten de store høydeforskjellene (se profilen under), men til gjengjeld fikk deltakerne se flott norsk kystlandskap og kunne nyte utsikten til havet flere steder langs den ca 52 km lange løypa. Det ble ikke tid til å besøke Kongefamilien på deres privatesommersted på Mågerø denne gang, vi fortsatte Vestveien sydover.

Når rytterne kom halvveis i løypa, litt over 26 km, var man framme ved Verdens Ende, helt på sydspissen av Tjøme og med Oslofjorden rett ut i horisonten.Her ble det god lunsj og kald drikke på "Verdens Ende Spiseriet" og litt hvile før returen til Tønsberg.

Det gamle gårdsbruket Helgerød og navnet Helgerødtangen er historiske lenker til det stedet som i dag kalles for Verdens Ende, et begrep de mange sommergjendene på begynnelsen av 1900-tallet innførte. Restauranten og Vippefyret ble anlagt på stedet i 1934.

Foto: Verdens Ende Spiseriet.

Etter lunsjen snudde vi tilbake i retning Tønsberg, nå heldigvis i medvind, og fulgte i stor grad samme trase som ble brukt utover. Men det ble en liten sving vestover når vi nærmet oss sentrum slik at rytterne fikk "målpassering" over Kaldnesbroa, en gang- og sykkelbro med total lengde 130 meter og en seilingsbredde på 47 meter.

Etter litt velfortjente forfriskninger på brygga og en dusj på hotellet, samlet deltakerne seg til felles middag som i år var på restaurant Havariet, sentralt på bryggepromenaden.

Foto: Havariet

 

Her er noen bilder fra Touren 2023. Flere bilder og videoklipp på Facebooksiden.

Copyright 2024

Webdesign: JKWEB