Følg på Facebook

Serviceproviders

Bilder fra 2023

tdf_rast2.jpg

2018: Tour de Soon

Sykkeltraseen i 2018 var på ca 40 km med start og stopp i Moss sentrum der vi nør gjestfriheten til Moss Hotel. Rytterne skulle i løpet av touren gjennom både park og skog, samt syklet langs nedlagte jernbanespor på veien til Son og sjøluft langs kysten.

Touren startet gjennom den flotte Nesparken ved Nesset trafo før vi satte kursen mot Mossemarka på den andre siden av E6. Ikke langt unna vår rute hadde Milorg hemmelige våpenlagre under krigen og skogen var et skjulested for motstandsbevegelsen.

I bilfrie omgivelser ble det tråkket på skogsveier i flatt terreng helt fram til vi kom ut på den gamle E6, egentlig Oslovegen, like ved Smørbekk. Derfra gikk det på grus og nedlagte jernbanespor forbi Såner trafo og den gamle jernbanestasjonen som nå er privatbolig.

Vel inne i Akershus dreide vi mot Hølen, det gamle skatteparadiset der rikfolk etablerte seg med store villaer. Fortsatt er det en gammeldags landhandel her, og stedet er en liten perle både for fastboende og de som passerer gjennom på sykkel. Den gamle jernbanebrua er dessverre ikke farbar lenger, men ligger der som bevis på historiens utvikling innen samferdsel og tidens tann som tærer på alt.

Etter Hølen fulgte vi den lille elva Såna som renner under de to gigantiske broene med E6 og jernbane langt over hodene våre, utrolig byggverk når man ser dem slik fra undersiden. Deretter bar det i lett terreng med til kysten der vi ankom maleriske Son fra nordsiden langs båthavna.

Målet for første del av touren var lunsj på Restaurant Sjøboden, med fin utsikt over vannet nøt rytterne en bedre lunsj i maritime omgivelser.

Etter lunsj tråkket vi oss gjennom Sons små maleriske gater og i retning Moss på en fin blanding av sykkelsti og små veier uten for mye biltrafikk, et par offentlige badestrender, vi passerte etterhvert huset til "Kambomannen" og tok en sving innom Mosseskogen til Molbekktjernet der man hentet ut is på vinterstid på slutten av 1800-tallet og eksporterte til utlandet med seilskuter.

Deretter tok vi turen innom nok et nedlagt jernebanespor langs kysten før kursen mot sentrum ble satt via Verket og forbi mikrobryggeriet "Mikro'n Bar og Restaurant" i s.k. Møllebyen der rytterne vurderte en liten "pit stop". Men i det dårlige været var det best å komme seg til mål.

Men landingsplass ble Fiskebasaren på bryggekanten mot Jeløy der alle som har gjort tjeneste som matroser ombord på "La Havana" vil kjenne seg igjen. Etter litt påfyll mens støle muskler fikk hvile ble det en varm dusj før Team Goodtech inntok en bedre middag på Ming Restaurant i sentrum av Moss.

 

Her er noen bilder fra Touren 2018. Flere bilder og videoklipp på Facebooksiden.

 

Copyright 2023

Webdesign: JKWEB