Følg på Facebook

Serviceproviders

Bilder fra 2023

1tdf_team5.jpg

2015: Tour de Frysja

Tour de Frysja i 2015 startet rett utenfor basen på Thon Hotel Opera, med utsikt til Oslo havn og det fantastiske operabygget.

I rolig tempo syklet vi i retning Grønland før vi fant sykkelstien langs Akerselva.

Etter en kort stund på smal og idyllisk sykkelvei kom vi forbi Grünerløkka, et område som vi kom til å stifte nærmere bekjentskap med også senere på dagen.

Ferden gikk videre mot Nydalen der gammel industri etterhvert har veket for moderne kontorbygninger og hotell, men vi kunne fortsatt se innslag av gamle teglsteinshus. Området huser i dag mange bedrifter, og har de fleste fasiliteter innenfor området.

 

Touren har maks stigning opp gjennom Nydalen og det ble nødvendig å hente ut litt ekstra krefter før vi i samlet tropp startet på runden rundt Oslos drikkevannkilde; Maridalsvannet.

Vi kom etterhvert forbi ruinene av Margarethakirken fra midten av 1200-tallet, den best bevarte middelalderbygningen i Oslo etter Gamle Aker kirke.

Touren førte oss etter litt varierende terreng fram til Hammeren kraftverk, Norges eldste kraftverk i drift. Her ble det lunsj i det fri, og ettersom værgudene var snille ble grilling i friluft et høydepunkt. Det ble også den lokale mjøden, Sagene Bayer.

Etter inntak av litt oppkvikkende føde, og nødvendig væskeinntak, fortsatte vi rundt Maridalsvannet og startet på veien tilbake til sivilisasjonen.

Kart og løypeprofil under er hentet fra en nokså lik tur på bikemap.net, den starter og stopper ikke helt nede ved Operaen og er heller ikke innom Hammeren, men i det store og hele er den lik Tour de Frysja 2015.

Tilbake gjennom Nydalen ble det en liten hvilepause på Nydalen Spiseri & Bryggeri.

Tilbake i Oslo sentrum avsluttet rittet ved målområdet foran Operaen, med ca 34 km i beina, og det ble en uforglemmelig lørdag fra byen til marka og tilbake igjen.

Severdigheter langs eller like ved ruten:

  • Oslo Opera
  • Akerselva
  • Margarethakirken
  • Maridalsvannet
  • Hammeren kraftverk

Etter et besøk opp på taket av Oslo Opera, gikk ferden videre til restaurant Le Benjamin Bar & Bistro, et velrenommert spisested med fransk cuisine og lokal sjarm rett ved Akerselvas bredder. Her fikk Team Goodtech god service og nydelig mat.

Med nærhet til Grünerløkka, lokale mikrobryggerier og "småbrune" puber ble kvelden avsluttet med en liten rusletur.

 

Her er noen bilder fra Touren 2015 i Oslo. Flere bilder og video ligger på Facebooksiden.

Copyright 2024

Webdesign: JKWEB